HTML

Spatial Blog

Önálló laborhoz tartozó blog lenne ez a BME TMIT tanszékén Internet és infokommunikációs alkalmazásai szakirányon. A téma pedig: Üzleti intelligencia és térképi megjelenítési lehetőségei (Oracle 11g technológiák, úgymint Spatial és most már Java, mint fejlesztő környezet)

Utolsó kommentek

  • Sümeghy Tamás: Köszönöm a biztatást, igyekezni fogok. A rendszertervezésről szóló cikket is köszönöm, a jövő félé... (2008.05.23. 18:29) Rendszerterv update
  • Tony: Megnéztem a rendszertervet. Nem rossz! Kíváncsi leszek, hogy sikerül-e ez alapján, ehhez idomulva ... (2008.05.15. 23:05) Rendszerterv update
  • Izsák Tamás: Szia Tamás, az előadásokat már letöltheted a HOUG archívumából. üdv.: Izsák Tamás www.APEXblog.h... (2008.04.30. 20:11) HOUG 2008 - visszatekintés
  • Sümeghy Tamás: Szia! Igazából nem a tervezés részére használtam a Visio-t, csak a papírra vetett tervemet akarta... (2008.04.27. 22:51) Amit az iskolában tanulunk és a való élet :)
  • Sárecz Lajos: Az itt az ide akart mutatni: www.oracle.com/technology/products/developer-tools/index.html (2008.04.27. 22:26) Amit az iskolában tanulunk és a való élet :)
  • Utolsó 20

2008.03.02. 17:31 Pell Mell

Új félév kezdete

Elkezdődött a tavaszi félév, ezzel együtt az önlab is megy tovább. A témám az eredeti maradt nagyjából, a változás annyi, hogy már tisztán csak Spatiallel fogok idén foglalkozni. A konkrét idei feladatokat egy múlt heti megbeszélésen egyeztettük a konzulensekkel. Nagyjából az én feladatom a következő lesz:

"GPS-szel ellátott eszközök (mobiltelefon, pda, laptop) számára készülne olyan alkalmazás, amely a helyzetinformációknak megfelelő térképet töltene az eszközökre, ezen a térképen a többi eszköz helyét feltüntetné, esetleg a hozzájuk vezető legrövidebb útvonallal. Megvalósítható lenne a térképen bizonyos transzformációk végrehajtása, például mely rétegek látszódjanak, forgatás, stb. Az eszközökön futó alkalmazás Java alapú lenne, míg egy központi eszközön futna az Oracle Spatial adatbázis illetve egy szerver alkalmazás szintén Java alapon.

A fenti feladat rendszertervének megvalósítása lenne elsősorban a mostani félév feladata, különös tekintettel a Java és Oracle kapcsolatára, együttműködésére."

Ebből látszik, hogy a hangsúly egy kicsit eltolódik, már nem csak a technológia az, ami fontos, hanem a lehetséges alkalmazási körök illetve a különböző platformokkal való kapcsolat is.

Keresnem kell majd egy java fejlesztő eszközt is, több lehetséges megoldás is van. Régebben használtam már NetBeans-t, ez nem rossz, de nekem egy kicsit talán nehézkes a kezelése, illetve szerintem lassú. Többen javasoltak Eclipse-t, ezt még egyáltalán nem ismerem, de eddig általában véve jókat hallottam róla. A legkézenfekvőbb persze az Oracle JDeveloper lenne, de ezt először még ki kell próbálnom, ezt sem ismerem még.

Mivel tavaly elég gyatra voltam Oracle telepítésből, ezért idén ezt még egyszer meg fogom csinálni, kicsit több időt hagyva a beállításokra, szerintem a tavalyi kudarcok jelentős része ennek elhanyagolásából származott. Az újratelepítés előtt várhatóan az alatta lévő vas is bővül, ha minden igaz, holnap gyarapodok plusz 1GB rammal, a meglévő ugyanennyi mellé.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://sumeghy-onlab.blog.hu/api/trackback/id/tr25362192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sárecz Lajos 2008.03.03. 13:16:45

Szia!

Szerintem próbálkozz a JDeveloper-rel. Ez egyébként már ingyenes, és később ha a MapViewer-t akarod használni, akkor ezzel lesz a legegyszerűbb integrálni (alapból támogatja).

Üdv.
Lajos
süti beállítások módosítása