HTML

Spatial Blog

Önálló laborhoz tartozó blog lenne ez a BME TMIT tanszékén Internet és infokommunikációs alkalmazásai szakirányon. A téma pedig: Üzleti intelligencia és térképi megjelenítési lehetőségei (Oracle 11g technológiák, úgymint Spatial és most már Java, mint fejlesztő környezet)

Utolsó kommentek

  • Sümeghy Tamás: Köszönöm a biztatást, igyekezni fogok. A rendszertervezésről szóló cikket is köszönöm, a jövő félé... (2008.05.23. 18:29) Rendszerterv update
  • Tony: Megnéztem a rendszertervet. Nem rossz! Kíváncsi leszek, hogy sikerül-e ez alapján, ehhez idomulva ... (2008.05.15. 23:05) Rendszerterv update
  • Izsák Tamás: Szia Tamás, az előadásokat már letöltheted a HOUG archívumából. üdv.: Izsák Tamás www.APEXblog.h... (2008.04.30. 20:11) HOUG 2008 - visszatekintés
  • Sümeghy Tamás: Szia! Igazából nem a tervezés részére használtam a Visio-t, csak a papírra vetett tervemet akarta... (2008.04.27. 22:51) Amit az iskolában tanulunk és a való élet :)
  • Sárecz Lajos: Az itt az ide akart mutatni: www.oracle.com/technology/products/developer-tools/index.html (2008.04.27. 22:26) Amit az iskolában tanulunk és a való élet :)
  • Utolsó 20

2009.01.21. 20:21 Pell Mell

Félév vége, karácsony, újév meg ilyenek...

Ismét billentyűzetet ragadtam és ideültema blog elé. Nagy eredmény, ahogy elnézem november közepe óta nem nagyon történt ilyesmi. Na de majd most :D

Kezdjük az elején. November vége és december eleje két okból emlékezetes igazán. Na jó háromból... Vége lett a félévnek és ezzel együtt az önlabnak is, tehát jöhetett a beszámoló. Mondjuk, ahhoz először csinálni is kellett valamit. Nem vagyok lenyűgözve magamtól, de azért sikerült valameddig eljutnom a fejlesztésben. Optimista nézeteim szerint túl vagyok a felénél. A pesszimista nézeteimet pedig háttérbe szorítom... Megszületett tehát a nagy mű(vek sorozata), vagyis a fejlesztési leírás. Emellett természetesen írásbeli és szóbeli is volt, ez szerencsére idén sikeresebb lett, mint tavaly, sőt a tárgyfelelős még meg is dícsért. Ez azért szerintem túlzás :D

A másik nagy dolog ezidőtájt a céges projekt volt, aminek december 18-án volt az előzetes bemutatója. Paráztam miatta rendesen, de egész jól sikerült. Túl sok köze az ottani munkámnak most nem volt az önlabhoz, ettől függetlenül nagyon élveztem és élvezem még most is. Kezdek egész jól belejönni mindenféle webfejlesztős témákba (Javascript, ASP, AJAX), sőt még php-ban is dolgoztam egy nyomtatómodul erejéig, pedig aztán az igazán nem az erősségem.

Ja igen, és akkor a harmadik dolog. Hosszas utánajárás és a végén nagy rohanás után meglett a LAPTOP, egy Sony Vaio VGN FW21E :D Így most már nincs akadálya, hogy akár a vonaton hazafele is önlabozzak, vagy éppen a diplomatervemet írjam.

Hát igen, diplomafélév következik ugyanis. Épp most kezdek kétségbeesni, hogy vajon milyen záróvizsgatárgyat válasszak, és ehhez hasonló remek dolgok foglalkoztatnak mostanság.

De mostanól legalább suliba nem kell menni (nem mintha eddig sokat koptattam volna a padokat...), így azért remélem lesz időm ide is egy kicsit többet irogatni. Témába vágó post is lesz hamarosan majd terveim szerint, és igyekszem gyakrabban beszámolni a diplomaterv és a feladatom állásáról.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://sumeghy-onlab.blog.hu/api/trackback/id/tr90894255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása